Čajevec
Čajevec je drevo, ki raste izključno v Avstraliji in doseže velikost cca 20 m v višino, Listi so podobni cipresinim in že stari domorodci Avstralije – Aubergini so poznali izjemne učinke tega neprecenljivega olja. Prvotno so rane in boleča mesta zavijali z listi čajevca in ugotovili, da se rana hitro zaceli in bolečine popustijo. Eterično olje čajevca je poznano kot naravni antibiotik, antiseptik, ima močan antivirusni in antibakterijski učinek .V kozmetiki se ga uporablja lahko v majhnih količinah v primerih:
- Nega kože (akne, mozolji)
- Masažno olje (problematična koža)
- Olje za obraz (problematična koža)
- Kreme in losioni (problematična, mladostniška koža)
- Toniki (problematična, mladostniška koža)
- Maske (problematična, mladostniška koža)
- Pedikura (kopel in v primeru glivic direkten nanos)
Zaradi svojih močnih antivirusnih in antibakteričnih lastnostih si lahko pomagamo pri začetku bakteričnih vnetij tudi z naravnim oljem čajevca. V domači lekarni je nepogrešljivo olje za lajšanje marsikatere tegobe kot so:
- Prehlad - inhalacije (par kapljiv v parno kopel)
- Vnetje ustne votline - grgranje (par kapljic damo v toplo vodo in grgramo ter izpljunemo)
- Slab zadah (spiranje in grgranje z par kapljic olja v vodi)
- Razjede v ustih (afte) –direktni nanos
- Glivice (direktni nanos olja)
- Glivice (kopel)
- Herpes (direkten nanos par kapljic)
- Akne, mozolji (direkten nanos, toniki, kreme,olja)
- Prhljaj (par kapljic čajevca zmešamo z vodo in vmasiramo v lasišče ali v olje in si vtremo v lasišče)
- Prhljaj (par kapljic dodamo v nevtralen šampon)
- Uši, bolhe (par kapljic dodamo v nevtralen šampon)
Količina: 10ml, 30ml in 100ml.




